Boekpresentatie: ‘Een toekomst voor Europa’

13 september 2013
Ter gelegenheid van de Erasmusprijs 2013 publiceert Uitgeverij BOOM 'Een toekomst voor Europa'.

image

Datum: woensdag 23 oktober om 16:30
Locatie: Spui 25 Amsterdam
Toegang: gratis. Aanmelding verplicht via www.spui25.nl

In hoeverre is het klassieke democratische model nog compatibel met globalisering en de Europese integratie? Welke kant gaat het op met de democratie in Europa? De Erasmusprijs staat dit jaar in teken van de toekomst van de democratie. De Duitse filosoof Jürgen Habermas belichaamt dit thema in geschrifte en in de praktijk en ontvangt daarom op 6 november de Erasmusprijs.

Ter gelegenheid hiervan publiceert Uitgeverij Boom recente artikelen van Jürgen Habermas over democratie en Europa, aangevuld met een interview door Paul Schnabel met Jürgen Habermas.

De publicatie wordt gepresenteerd door Paul Schnabel. Tannelie Blom gaat in op het werk van Jürgen Habermas en aansluitend gaan Paul Schnabel en Tannelie Blom onder leiding van Beate Rössler in gesprek.

Paul Schnabel is socioloog en tot voor kort directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau en universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Tannelie Blom is filosoof en hoogleraar Europese integratie aan de Universiteit van Maastricht. Beate Rössler (moderator) is filosofe en hoogleraar ethiek aan de Universiteit van Amsterdam.