Erasmusprijswinnaar Frie Leysen curator ‘Ervaar daar hier Theater’

22 januari 2014
De programmering van ‘Ervaar daar hier Theater’, van oktober 2013 tot en met april 2014 te zien in Nederland, is ook dit seizoen in handen van Erasmusprijswinnaar Frie Leysen.

image

‘Ervaar daar hier Theater’ presenteert voor de tweede maal een serie van vier bijzondere internationale theater- en dansvoorstellingen uit regio’s met theatertradities waarmee het Nederlandse publiek niet of nauwelijks bekend is, waarin persoonlijke verhalen worden verbeeld die sterk geworteld zijn in het land van herkomst.

Frie Leysen is de ‘grande dame’ achter smaakmakende festivals als het Kunstenfestivaldesarts in Brussel, Foreign Affairs, Berliner Festspiele in Berlijn en Wiener Festwochen in Wenen. Zij staat bekend als Europa’s belangrijkste ambassadeur van het internationale theater: “Het is simpel. Als je de ramen en de deuren dichthoudt, gaat het stinken in je huis. Daarom moet de wind erdoor waaien”, aldus Frie Leysen. “Ik heb gezocht naar hedendaags theater met een sterke artistieke taal, een voelbare urgentie en een maatschappelijke visie, voorstellingen die ook in een Europese theatercontext relevant blijven”.
Voor meer informatie: www.ervaardaarhier.nl