Agenda

23 november 2022

An evening with David Grossman & Arnon Grunberg

19.30

David Grossman wordt warm ontvangen door schrijver Arnon Grunberg in het Internationaal Theater Amsterdam voor een interview over zijn oeuvre. Het gesprek wordt omlijst met theater en muziek in een coproductie met ITA . Het belooft een bijzondere avond te worden met theaterscènes van Dror Keren (A Horse Walks Into A Bar, Tel Aviv) en Rotem Carmeli (Her Body Knows, Tel Aviv), een voordracht door Nazmiye Oral en muziek van cellist Maya Fridman. Voordrachten zijn in het Engels en Hebreeuws met Engelse boventiteling.

Tickets via ITA icon_arrow Created with Sketch.

25 november 2022

David Grossman leest voor

15.30

David Grossman leest voor uit eigen werk in het theater van de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Na afloop wordt hij geïnterviewd door Joke Hermsen, en krijgen lezers de gelegenheid zijn boeken te laten signeren.

In samenwerking met uitgeverij Cossee

Aanmelden via OBA icon_arrow Created with Sketch.

27 november 2022

David Grossman bij Buitenhof

12.10

David Grossman wordt geïnterviewd in het tv-programma Buitenhof. Het interview wordt live uitgezonden op zondag 27 november om 12.10 uur op NPO1 en herhaald op maandag 28 november om 9.30 uur bij NPO2.

29 november 2022

Uitreiking Erasmusprijs 2022

16.00 – 18.00

Feestelijke uitreiking van de Erasmusprijs aan David Grossman.
Op uitnodiging.

Theater: A Horse Walks Into A Bar

Stichting Praemium Erasmianum brengt het toneelstuk A Horse Walks Into A Bar van het toonaangevende Cameri theater uit Tel Aviv naar Amsterdam. Het toneelstuk is een bewerking van het gelijknamige boek van David Grossman, dat in 2017 de prestigieuze Man Booker International Prize won. Regisseur en hoofdrolspeler van het stuk is Dror Keren, die in de schoenen stapt van stand-up comedian Dovaleh G. In een café op een verlaten industrieterrein in Netanya geeft Dovaleh zijn laatste stand-up show, die al snel uitmondt in een honende aanval op zowel zichzelf als zijn publiek. Tussen de keiharde grappen door zakt Dovaleh steeds dieper weg in zijn eigen wanhoop. Zwarte humor, venijn en satire wisselen elkaar af met bekentenissen over liefde, spijt en bedrog uit Dovalehs turbulente jeugd.

Speeldatum volgt.